Піклування про дітей групи ризику: як доброта і любов впливає на дитячі життя

Піклування про дітей групи ризику: як доброта і любов впливає на дитячі життя

З Міланою ми пізнайомилися пів року тому, кола вона стала ученицею нашого тренінгового центру в м.Хуст. Окрім неї, в сім'ї є старші братик і сестричка. Мама виховує дітей самотужки.

Сім'я мешкає на території ромського табору в однокімнатному, потребуючему капітального ремонту будиночку без жодних зручностей (вбиральня на вулиці). На жаль, мамі Міланки діагностували онкологічну хворобу. Жінка вимушена приймати знеболююче і дуже часто через погіршення самопочуття потрапляє в лікарню. Коли мама знаходиться на лікуванні, дітей до себе бере бабуся. Бабуся теж мешкає в важких умовах. Але, не зважаючи на складне фінансове становище, вона піклується про онуків, як може, і оточує їх любов'ю.

Всі діти з цієї сім'ї є учнями нашого тренінгового центру. Тут вони відвідують різноманітні заняття, граються, слухають Слово Боже, можуть поїсти смачну гарячу їжу в нашій їдальні та прийняти душ. Також родина Мілани періодично отримує від Обітниці Сироті допомогу у вигляді продуктів харчування,  медикаментів і канцелярського приладдя.

Коли Міланка вперше почала відвідувати наш тренінговий центр, вона не знала, як себе поводити під час занять. Вона балувалася, і їй важко було висідити до кінця уроку. Згодом Мілана адаптувалася до навчання. Зараз вона стала старанною ученицею. Вона приходить до центру з самого ранку і активно бере участь в процесі занять.

Міланка добре ладнає зі своїми однолітками. Дуже любить співати пісні з рухами. А особливо їй подобається грати на дитячих музичних інструментах. На запитання: «Чому тобі подобається ходити на навчання в наш тренінговий цент?» дівчинка відповіла дуже щиро: «Тому, що мене тут люблять».

Восени Мілана піде у перший клас державної школи, і ми знаємо, що ті знання, які вона отримує в тренінговому центрі Обітниці Сироті, допоможуть дівчинці легше пристосуватися до шкільного життя і мати шанс на успішне майбутнє.

Дякуємо всім, хто підтримує діяльність «Обітниці Сироті»!
Разом з вами ми полегшуємо життя дітям групи ризику.

Обітниця Сироті