Від боротьби до надії через доброту і піклування

Від боротьби до надії через доброту і піклування

Волонтери Обітниці Сироті познайомились з Надією та її донечкою ще до війни. Жінка має важку форму розсіяного склерозу. Хвороба вразила руховий апарат і в свої 30 Надія не може ходити без милиць. Через це жінка потребує постійної допомоги. Волонтерка Обітниці Сироті допомагала їй відводити дитину в садочок, приносила продукти, прибирала в хаті. Згодом з’ясувалось, що донька також має проблеми зі здоров'ям. Христина не вимовляє звуки, важко орієнтується в просторі, невпевнено ходить, боїться спускатись по сходах та інше. Волонтери Обітниці Сироті домовились з мамою і разом відвідали дитячих невролога та логопеда. Христину було направлено до дитячого реабілітолога - ортопеда і мама почала водити дитину до клініки, щоб подолати проблему на ранній стадії. Надія старалась з усіх сил, але раптово вона захворіла на ковід і потрапила до лікарні. І знову на допомогу прийшов проект «Обітниця Сироті». Волонтери нашого центру піклувалися про дитину та відвідували Надію в лікарні. 

Щойно одужавши, мама продовжила возити донечку на всі процедури та заняття. Вона робила це, незважаючи на біль, адже хотіла, щоб її донечка почала говорити та правильно розвиватись.  Крім занять з фахівцями, мама стала багато займатись з Христиною самостійно, вивчала з нею кольори, літери та цифри.

Коли почалася війна, Надія прийняла рішення поїхати з донькою за кордон. Але через стрес, який пережила Христина, став помітний регрес в розвитку дівчинки. Мама в результаті ковіду отримала ускладнення у вигляді постійного кашлю та підвищеної температури. За півроку вони повернулись до України. Волонтери нашого проекту допомогли родині відновити заняття з логопедом, щоб підготувати дитину до школи. Разом відвідали невролога, де Христина отримала медикаментозні призначення. Через те, що стан здоров’я Надії погіршився, їй було дуже складно возити донечку на заняття, і ми прийняли цю родину на тимчасове проживання в наш Центр. Центр «Промінь надії» за підтримки Обітниці Сироті створено для одиноких мам з дітьми. Тут є всі зручності, які допомагають мамам піклуватися про дітей. Ту вони отримують духовну, матеріальну та емоційну підтримку. 

Але самопочуття Надії ставало все гірше і одного разу довелося терміново викликати «швидку». Надію в тяжкому стані доправили до лікарні з діагнозом «пневмонія». Поки Надія була в лікарні, за її донечкою наглядали співробітники центру. Христина з допомогою волонтерів Обітниці Сироті відвідувала біблійні уроки, Клуб Суперкниги, продовжувала відвідувати заняття з логопедом, підготовку до школи, ходила на прогулянки в парк. Коли мама одужала, наші волонтери влаштували родині похід до зоопарку. 

Дякуючи «Обітниці Сироті» ми змогли підтримати цю родину, адже ми намагаємось зберегти здоров'я мами заради майбутнього дитини. Мама і донечка відчувають, що вони не покинуті Господом  і бачать Його турботу через  наш Центр для одиноких мам з дітьми.

Обітниця Сироті