Життя Дениса: коли у найважчих обставинах можна знайти силу та віру

Життя Дениса: коли у найважчих обставинах можна знайти силу та віру

Навесні минулого року під час розвантаження гуманітарного вантажу до волонтерів проекту Обітниці Сироті в Івано-Франківську долучився хлопчина Денис. Він охоче відгукнувся на прохання одного з наших підопічних, і навіть прийшов допомагати наступного разу. Після того Денис вперше прийшов  на підліткову зустріч до нашого тренінгового центру. Хлопцю дуже сподобалися заняття в Центрі, сподобались вчителі та діти. В процесі спілкування ми довідалися, що Денисова сім’я потерпає від нестачі грошей. Хлопчик часто недоїдав, лягав спати дуже голодним. У батьків довгий час не було стабільної роботи. Старший брат навчається в коледжі, а Денис ходить до дев’ятого класу. Незважаючи на те, що йому лише15 років, Денис є відповідальною  та свідомою людиною. В 12 років хлопець самостійно влаштувався на роботу, щоб не голодувати й допомогти сім’ї.

Денис розповідав: «Одного дня мені заплатили дуже мало грошей. Мені було гірко до сліз. Я йшов додому й молився : «Бог! Зроби так, щоб завтра я міг купити 1 кг гороху та хоч пів-хліба».  Бог мені допоміг! Наступного дня я справді зміг купити гороху та хліба. Мама зварила його, й мені здалося, що нічого смачнішого я ще не їв».
З часу нашого знайомства пройшло вже більше року, а Денис так само активно допомагає волонтерам та відвідує заняття. 

zhittya-denisa-koli-u-nayvazhchih-obstavinah-mozhna-znayti-silu-ta-viru

За нашими спостереженнями, Денис найбільше за всіх інших учнів прагне пізнавати Бога та служити іншим. Влітку Денис був учасником підліткового табору та допомагав в дитячих таборах Центру. З початку навчального року окрім зазначених по графіку занять він розпочав відвідувати домашню групу по вивченню Біблії.

zhittya-denisa-koli-u-nayvazhchih-obstavinah-mozhna-znayti-silu-ta-viru

Денис їздить з нами в села роздавати гуманітарну допомогу тимчасово переміщеним людям та родинам, що знаходяться в кризових обставинах. Він радо допомагає в проведенні масових заходів для дітей й для кризових сімей. Хлопець відвідував також семінар по роботі з дітьми та організації дитячих літніх таборів.

Денис згадує: «Коли мені запропонували розвантажувати гуманітарку, я подумав «а чому б і ні» - і пішов… З того часу моє життя стало іншим. В ньому так багато усього відбувається: нові люди, поїздки, бажання допомогти іншим. А ще я не голодую! Волонтери «Обітниці Сироті» часто допомагають мені з харчами, а одного разу дали грошову допомогу, за яку я зміг купити собі взуття. Я зовсім по іншому почав відноситися до Бога. Мені і раніше було цікаво читати Біблію, а тепер це бажання тільки зростає. Я дякую Обітниці Сироті і кожному, хто нам допомагає».

Обітниця Сироті